Właściwości daktyli bez pestek

Daktyle bez pestek w składzie mają cenne dla nas antyoksydanty, kwas taninowy, witaminę A, witaminę B1, B2, B3, witaminę C. dodatkowo daktyle bez pestek to również dla nas cenne źródło błonnika, który działa pozytywnie na pracę naszego układu pokarmowego.

Antyoksydanty, które znajdują się w daktylach sa cenne ze względu na to, że ograniczają proces starzenia się. Daktyle polecane są miedzy innymi dla kobiet w okresie menopauzy. Zdaniem naukowców daktyle łagodzą przykre objawy menopauzy. Dodatkowo daktyle będą również minimalizować ryzyko miażdżycy oraz zakrzepów w naczyniach krwionośnych. Daktyle to ciekawa inspiracja w kuchni. Jeśli chcemy tworzyć samemu czekoladę daktyle będą świetnym dodatkiem. Cenne antyoksydanty będą hamować proces starzenia się.

Daktyle bez pestek to naturalne rozwiązanie dla wszystkich osób, które borykają się z problemem niedoboru glikogenu w mięśniach. Jeśli chcesz, by dziecko zaczęło spożywać zdrowe i dobre dla niego słodkości to warto będzie postawić właśnie na daktyle bez pestek. Daktyle bez pestek są świetnym źródłem energii dla sportowców i osób, które są fizycznie aktywne. Wykazują one silne działanie przeciwzakrzepowe, chronią przed stanami zapalnymi i bólem.

Kategorie
Zdrowie
Brak komentarzy

Napisz komentarz

*

*

*

code